DARMOWA DOSTAWA dla wszystkich zakupów powyżej 200 PLN!
X
Koszyk 0

Brak produktów

0,00 € Razem

Koszyk Realizuj zamówienie

Produkt dodany poprawnie do Twojego koszyka
Idź do koszyka Kontynuuj zakupy

Polityka prywatności sklepu internetowego www.equishop.com

1. Podmiot odpowiedzialny

Jeździecki sklep internetowy www.equishop.com prowadzony jest przez Equirria Sp. z o.o. z siedzibą przy alei Korfantego 105, 40-161 Katowice. NIP: 9541960124, Regon: 273420733. Zarejestrowana w Sądzie Rejonowym w Katowicach wydział Gospodarczy pod numerem KRS 0000157387, kapitał zakładowy 250 000 zł (nazywaną dalej Administratorem). Spółka jest administratorem danych osobowych Użytkowników sklepu internetowego w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 216/679 z dnia 29 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej również RODO). Aby skontaktować się z administratorem, napisz e-mail na adres db@equishop.com lub kontakt@equishop.com.

2. Zbieranie oraz przetwarzanie danych osobowych

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
a. Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje, w tym:
- imię i nazwisko użytkownika,
- numer telefonu,
- adres dostawy,
- adres rozliczeniowy,
- adres e-mail
b. Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka") w celu:
- zapewnienia prawidłowego działania strony www.equishop.com. Na podstawie plików cookies automatycznie dobierany jest preferowany język strony oraz waluta, a także zapamiętywane jest ostatnio użyte konto, jeżeli użytkownik nie wylogował się z niego. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
- pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
i. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
ii. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
iii. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
iiii. określania wieku, płci oraz zainteresowań użytkownika w celu wyświetlania dopasowanych materiałów reklamowych, w szczególności sieci Google.


JAK ZABLOKOWAĆ MOŻLIWOŚĆ ZAPISYWANIA PLIKÓW COOKIES?

W większości przeglądarek blokowanie ciasteczek dla wszystkich lub konkretnej witryny można ustawić wchodząc w opcje, a następnie w ustawienia bezpieczeństwa i prywatności.

c. Poprzez gromadzenie logów serwera www przez dostawcę serwera, na którym umieszczona jest strona www.equishop.com, firmę ATM S.A.:
i. Informacje o niektórych zachowaniach użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
ii. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
- czas nadejścia zapytania,
- czas wysłania odpowiedzi,
- nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
- informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
- adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
- informacje o przeglądarce użytkownika,
- Informacje o adresie IP.
iii. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony.
iiii. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.
d. poprzez zapisanie się do newslettera Equishop
Podczas wysyłki newslettera Equishop korzystamy z następujących danych użytkowników:
- adres e-mail,
- imię,
- nazwisko,
- wybrana wersja językowa serwisu www.equishop.com.
Przy czym imię i nazwisko jest podawane dobrowolnie przez użytkownika i nie jest konieczne, aby zapisać się do bazy newslettera. Zapisanie się do newslettera jest całkowicie dobrowolne, a stosowna zgoda może zostać wyrażona:
- podczas rejestracji konta w sklepie internetowym www.equishop.com po zaznaczeniu pola oznaczającego zgodę na otrzymywanie newslettera Equishop,
- korzystając z formularza zawartego w stopce strony www.equishop.com,
- korzystając z podstrony https://www.equishop.com/pl/newsletter,
- na specjalnie przygotowanym formularzu zgłoszeniowym, który wypełnić można podczas zakupów w sklepie stacjonarnym Equishop mieszczącym się w na alei Korfantego 105, 40-161 Katowice.
Zgoda na otrzymywanie wiadomości może zostać cofnięta w każdym czasie poprzez kliknięcie linku rezygnacji z otrzymywania newslettera, który zawarty jest w każdym wysyłanym przez nas newsletterze lub poprzez wysłanie stosownej dyspozycji na adres e-mail db@equishop.com.
Baza danych newslettera Equishop przechowywana jest na serwerze dostawcy usługi służącej do masowej wysyłki wiadomości e-mail, firmy Freshmail Sp. z o.o., Al. 29 Listopada 155 c, 31-406 Kraków, a dane wykorzystywane są jedynie do celów realizacji usługi. Przekazywanie zebranych przez administratora danych osobowych do w/w firmy odbywa się na podstawie podpisanej przez obie strony umowy o powierzeniu danych osobowych.
e. poprzez zapisanie się do bazy SMS Equishop
Podczas wysyłki SMSów promocyjnych do klientów z bazy SMS korzystamy z następujących danych użytkowników:
- numer telefonu,
- imię,
- nazwisko,
- adres e-mail,
- adres zamieszkania,
Przy czym imię, nazwisko, adres e-mail oraz adres zamieszkania są podawane przez użytkownika dobrowolnie podczas zapisu do bazy SMS. Zapisanie się do bazy SMS jest całkowicie dobrowolne, a stosowana zgoda może zostać wyrażona:
- korzystając z podstrony https://www.equishop.com/pl/newsletter,
- na specjalnie przygotowanym formularzu zgłoszeniowym, który wypełnić można podczas zakupów w sklepie stacjonarnym Equishop mieszczącym się w na alei Korfantego 105. Zgoda marketingowa na otrzymywanie wiadomości SMS może zostać cofnięta w każdym czasie poprzez wysłanie stosownej dyspozycji na adres e-mail db@equishop.com.

3. Udostępnianie danych osobowych

Firma Equirria Sp. z o.o. może udostępniać dane osobowe do celów realizacji umowy kupna-sprzedaży następującym podmiotom:
- UPS Polska Sp. z.o.o. z siedzibą przy ul. Prądzyńskiego 1/3, 01-222 Warszawa w celu realizacji umowy, w przypadku, kiedy Klient w sposobie dostawy zamówionego towaru skorzysta z opcji "UPS". Przekazywane są: imię, nazwisko, adres dostawy, numer telefonu, adres e-mail. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy przesyłki pod wybrany adres.
- InPost S.A., ul. Wielicka 28, BUSINESS PARK Budynek B, 30-552 Kraków w celu realizacji umowy, w przypadku, kiedy Klient w sposobie dostawy zamówionego towaru skorzysta z opcji "Paczkomaty InPost". Przekazywane są: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy przesyłki pod wybrany adres.
- Poczta Polska S.A., ul. Rodziny Hiszpańskich 8, 00-940 Warszawa w celu realizacji umowy, w przypadku, kiedy Klient w sposobie dostawy zamówionego towaru skorzysta z opcji "Poczta Polska". Przekazywane są: imię, nazwisko, numer telefonu, adres e-mail. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy przesyłki pod wybrany adres.
- DialCom24 Sp. z o.o., ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań w celu realizacji umowy, w przypadku, kiedy Klient w sposobie płatności za zamówiony towar skorzysta z opcji "Przelewy24". Przekazywane są: imię, nazwisko, adres rozliczeniowy, numer telefonu, adres e-mail. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy przesyłki pod wybrany adres.
- PayPal (Europe) S.à r.l. & Cie, S.C.A z siedzibą pod adresem L-1150 w Luksemburgu, w celu realizacji umowy, w przypadku, kiedy Klient w sposobie płatności za zamówiony towar skorzysta z opcji "PayPal" lub zdecyduje się na płatność kartą kredytową bezpośrednio w naszym sklepie www.equishop.com. Przekazywane są: imię, nazwisko, adres rozliczeniowy, numer telefonu, adres e-mail. Dane są przetwarzane w zakresie niezbędnym do realizacji usługi dostawy przesyłki pod wybrany adres.

Jeżeli nie wyrażają państwo zgody na powierzenie państwa danych firmom realizującym usługę dostawy, prosimy o wybranie odbioru osobistego jako sposobu dostawy. Jeżeli nie wyrażają państwo zgody na powierzenie państwa danych firmom realizującym usługi pośrednictwa w płatnościach, prosimy o wybranie przelewu bankowego jako sposobu dostawy.

Informujemy, że Państwa dane mogą również zostać przekazane firmie GLC Accounting Sp. z o.o., ul. Uniwersytecka 13, 40-007 Katowice na podstawie umowy powierzenia przetwarzania danych osobowych. Firma GLC Accounting Sp. z o.o. świadczy dla Equirria Sp. z o.o. usługi związane z prowadzeniem spraw księgowo-rachunkowych. Zakres przetwarzanych danych przez GLC to: imię i nazwisko, adres dostawy i adres rozliczeniowy, adres e-mail, numery telefonów, NIP, REGON, numer wpisu do KRS, numer rachunku bankowego.

4. Google Analytics

Strona www.equishop.com korzysta z narzędzia Google Analytics służącego na analizy statystyk i przepływu użytkowników udostępnianego przez firmę Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 z siedzibą w Stanach Zjednoczonych. Narzędzie to umożliwia analizę sposobu w jaki użytkownik korzysta ze strony internetowej na podstawie plików cookies zapisywanych na urządzeniu końcowym użytkownika. Informujemy, że przesyłane do Google dane podlegają anonimizacji IP, co oznacza, że podczas dokonywania administratora analizy statystyk strony www.equishop.com nie istnieje możliwość powiązania danych o zachowaniu użytkownika z jego danymi osobowymi. Każdemu z użytkowników strony www.equishop.com przysługuje możliwość zablokowania  wysyłania informacji do usługi Google Analytics poprzez instalację wtyczki do przeglądarki dostępnej pod adresem: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=pl

5. Piksel śledzenia Facebook

Strona www.equishop.com korzysta z piksela śledzenia udostępnianego przez Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 z siedzibą w Irlandii. Piksel ten służy do profilowania użytkownika według jego zainteresowań, zachowań zakupowych, czy przeglądanych w sklepie produktów, bo to by oferta reklamowa wyświetlana w serwisie Facebook.com mogła zostać dopasowana do prywatnych preferencji użytkownika. Użytkownik może zablokować możliwość śledzenia jego zachowań przez Facebook poprzez zablokowanie plików cookies pochodzących od facebook.com lub poprzez zmianę ustawień dotyczących reklam na Facebook.com pod adresem: https://www.facebook.com/ads/preferences/. Więcej informacji dotyczących polityki prywatności stosowanej przez Facebook można znaleźć pod adresem: https://www.facebook.com/about/privacy/update.

6. Śledzenie konwersji i remarketing Google adWords

Strona www.equishop.com wykorzystuje opcję śledzenia konwersji oraz remarketing Google adWords. Dane pozyskane z użyciem tych narzędzi pozwalają nam określić skuteczność naszych działań reklamowych podejmowanych na platformie Google adWords oraz skierować reklamy do osób potencjalnie zainteresowanych zakupem danej usługi lub produktu. Z polityką prywatności Google śledzenia konwersji i remarketingu można zapoznać się pod adresem: https://policies.google.com/technologies/ads?hl=pl. Jeżeli chcesz wyłączyć obsługę plików cookies Google dotyczących reklam, możesz skorzystać z gotowego pluginu do swojej przeglądarki internetowej, który pobierzesz z niniejszego adresu: https://policies.google.com/technologies/ads lub poprzez zmianę ustawień na stronie: https://www.google.com/settings/ads.

7. Czat z konsultantem Equishop

Strona www.equishop.com korzysta z narzędzia pozwalającego na przeprowadzanie czatu z użytkownikem strony przez naszego konsultanta. Narzędzie to jest dostarczane przez firmę Smartsupp.com, s.r.o., VAT ID CZ03668681 (dalej "Smartsupp") jako przetwarzającą dane, która działa w imieniu właściciela witryny, który jest administratorem danych. Smartsupp jest zgodny z rozporządzeniem RODO. Informacje na temat prywatności danych osobowych i przetwarzania danych Smartsupp znajdują się na stronie https://www.smartsupp.com/privacy. Przetwarzanie Twoich danych osobowych jest konieczne, aby zapewnić Ci obsługę klienta. Dane osobowe są przechowywane na serwerze Smartsupp jedynie w przypadku podjęcia rozmowy z pomocą czatu. Dane te są przechowywane przez okres 12 miesięcy od daty zakończenia czatu. Zakres przetwarzanych i przechowywanych danych to:
- imię i nazwisko (wyłącznie w przypadku zarejestrowanych klientów lub osób, które dane te dobrowolnie podały),
- adres e-mail (wyłącznie w przypadku zarejestrowanych klientów lub osób, które dane te dobrowolnie podały),
- numer telefonu (wyłącznie w przypadku zarejestrowanych klientów lub osób, które dane te dobrowolnie podały),
- ilość dotychczas złożonych zamówień (wyłącznie w przypadku zarejestrowanych klientów),
- suma dotychczas poniesionych wydatków na zakupy (wyłącznie w przypadku zarejestrowanych klientów),
- miasto i kraj pochodzenia użytkownika,
- używana przeglądarka,
- używany system operacyjny,
- źródło wizyty na stronie www.equishop.com.
W przypadku niepodjęcia rozmowy na czacie, powyższe informacje są usuwane z serwera Smartsupp niezwłocznie po opuszczeniu przez użytkownika strony www.equishop.com.

8. Grupowanie/profilowanie klientów według poniesionych dotychczas wydatków na zamówienia

Admnistrator danych cyklicznie analizuje statystki dotyczące wydatków poszczególnych klientów na stronie sklepu internetowego www.equishop.com i według ich poziomu może podjąć decyzję o przydzieleniu klienta do tzw. grupy rabatowej, która posiada zapisane na koncie zniżki na produkty w sklepie Equishop na ustalonym wcześniej poziomie. O możliwości przydzielenia klienta do grupy rabatowej wraz z wysokością przydzielonego rabatu jest on informowany specjalną wiadomością e-mail. Klient musi wyrazić zgodę na przydzielenie do proponowanej grupy rabatowej.

9. Bezpieczeństwo danych osobowych na stronie

Administrator danych osobowych na stronie www.equishop.com podejmuje wszelkie możliwe działania dla zapewnienia bezpieczeństwa przechowywania i przetwarzania danych osobowych, w tym:
a. Połączenie z naszą stroną internetową jest szyfrowane za pomocą certyfikatu SSL z kluczem 256-bitowym, zapewniającym bezpieczeństwo przesyłanych danych osobowych przed dostępem osób trzecich,
b. Dostęp do konta klienta chroniony jest ustanowionym przez niego hasłem,
c. Pracownicy administratora danych upoważnieni do dostępu i przetwarzania danych osobowych są regularnie szkoleni w zakresie ochrony danych, a także mają prawny obowiązek zaufania poufności.
d. Dostęp do komputerów, na których możliwe jest przetwarzanie w/w danych jest chroniony przed dostępem osób trzecich hasłem do konta, a pomieszczenia, w których się znajdują są pod całodobową opieką firmy ochroniarskiej.

10. Okres przechowywania danych osobowych

Equirria Sp. z o.o. jako administrator danych osobowych przetwarzanych na stronie www.equishop.com przechowuje dane osobowe przez okres, w którym pozwala na to prawnie uzasadniony interes. Niektóre dane mogą być przechowywane przez administratora danych z powodów prawnych, takich jak np. prawo podatkowe.

11. Podstawy prawne do przetwarzania danych osobowych

Equirria Sp. z o.o. jako administrator przetwarza dane osobowe na podstawie:

  •  art. 6 ust. 1 lit. a RODO – w przypadku wyrażenie przez osobę zgody na otrzymywanie informacji handlowych,
  •  art. 6 ust. 1 lit. b RODO – w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy,
  •  art. 6 ust. 1 lit. c RODO – w przypadku, gdy przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze,
  •  art. 6 ust. 1 lit. f RODO – w przypadku, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne dla celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora lub strony trzeciej.

12. Prawa podmiotu danych osobowych

Masz prawo do zażądania od administratora strony www.equishop.com do usunięcia przechowywanych przez nas, Twoich danych osobowych lub danych osobowych dziecka do lat 16., którego jesteś prawnym opiekunem o ile nie jest to sprzeczne z przepisami prawa. Masz także prawo do sprzeciwu do przetwarzania danych osobowych, pod warunkiem, że zachodzi uzasadniony interes, nie mniej ważny niż interes administratora do przetwarzania danych. Przysługuje ci także prawo do wglądu i poprawiania nieprawidłowych danych osobowych. Zgodę na przetwarzanie Twoich danych możesz wycofać poprzez kontakt listowny:

Equirria Sp. z o.o.
Aleja Korfantego 105
40-161 Katowice

lub mailowy pod adresem kontakt@equishop.com lub db@equishop.com.

Jeżeli uznajesz, że przetworzyliśmy Twoje dane bez Twojej zgody, możesz zgłosić skargę do organu nadzorczego:

Biuro Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych
GIODO
ul. Stawki 2,
00-193 Warszawa

Tel.: +48 22 53 10 440
Fax: +48 22 53 10 441
E-mail: kancelaria@giodo.gov.pl